top of page

Ker se kot ambasadorji evropskega parlamenta trudimo biti čim bolj aktivni na različnih področjih, med temi je tudi politično, smo v četrtek, 11. 4. 2019,  na Gimnazijo Nova Gorica povabili zunanjega ministra Republike Slovenije Mira Cerarja. Pogovarjali smo se o dogajanju v Evropski uniji in največjih problemih današnjega sveta.

Pogovor z Mirom Cerarjem
IMG_0432.JPG

Najprej smo se ambasadorji Gimnazije Nova Gorica predstavili z video posnetkom, obenem smo predstavili svoje cilje, ideje ter želje in pričakovanja za prihodnost.  Nato nas je pozdravil in spodbudil tudi novogoriški župan Klemen Miklavič. S svojimi besedami je poudaril pomembnost posameznikovega mišljenja ter povezanosti mladih pri doseganju zadanih ciljev. Poleg tega pa nas je spodbudil k razvijanju naših inovativnih idej in izpolnjevanju le-teh, saj je vendar svet v naših rokah.

Po uvodnem delu je sledil pogovor z gospodom Mirom Cerarjem. Zastavljena vprašanja so se nanašala predvsem na današnji svet v primerjavi s preteklostjo, zanimalo nas je tudi, kaj naj naredimo za čim boljšo prihodnost. Opozoril nas je, da smo mi tisti, ki odločamo o prihodnosti in da lahko le z aktivno udeležbo na volitvah vplivamo na to, kar nas še čaka. Poudaril je tudi, da naj samostojne države in Evropske unije ne jemljemo za samoumevni, saj imamo mi, mladi državljani Republike Slovenije, veliko več priložnosti in širše polje za napredek ter razvoj, kot so jo imeli mladi v preteklosti.

IMG_04004
IMG_03080
IMG_0492
IMG_0464
IMG_0483
IMG_0442
IMG_0432
IMG_0441
IMG_0436
IMG_0428
IMG_0349
IMG_0419
IMG_0396
IMG_0398

Zunanji minister je na vprašanja odgovarjal na zanimiv način in želel poslušalce čim bolj opozoriti na pomembnost našega glasu, zato je bil pogovor izjemno pomemben tudi za vse mlade, ki si želijo vplivati na prihodnost in bolje razumeti, kako pomembna je Evropska unija za našo majhno, a mogočno Republiko Slovenijo.

Predstavitev

Predstavitev

Play Video
bottom of page