Ambasadorji EP

Gimnazija Nova Gorica

EU ima pomembno vlogo v življenju vsakega državljana, saj na naše življenje verjetno vpliva bolj kot si lahko sprva predstavljamo. Odloča npr. o preseljevanju, pokojninah, varnostnih ukrepih, uporabi energijskih virov, gospodarski politiki držav in še o mnogih stvareh.

 "Združena v raznolikosti"

Evropski parlament želi te in podobne vsebine na zanimiv in preprost način približati vsem prebivalcem EU, še posebej mladim. Zasnoval je izobraževalni program šol ambasadork Evropskega parlamenta. Cilj projekta je, da bi mladi bolje razumeli delovanje Evropske unije, zlasti pa demokratične pristojnosti odločanja, ki jih ima EP

Projekt so v šolskem letu 2015/16 poskusno izvedli že v šestih Evropskih državah, 2016 pa se jim je pridružila tudi Slovenija. V projekt se je vključila tudi naša gimnazija, ki se poteguje za plaketo in naziv Šola ambasadorka Evropskega parlamenta.

Gonilna sila projekta smo tudi mi dijaki, ki aktivno sodelujemo pri programu. Tako kot šola, se tudi mi namreč potegujemo za naslove ambasadorjev.

LETO 2020/21

MLADI AMBASADORJI

Ambasadorji 2018/19

Gonilna sila projekta smo tudi mi dijaki, ki aktivno sodelujemo pri programu. Tako kot šola, se tudi mi namreč potegujemo za naslove ambasadorjev.

Aktivnosti

Info točka
Zgodovina EU
Jezikovna kavarna
Pusti svojo sled!
Voli tudi ti!
Simulacija EP
Bela knjiga
Mladi in EU
Obisk zunanjega ministra
Evropska kavarna

#EPSLOambasador

 

#EPambasadorSchool

Piši nam:

  • Black RSS Icon
  • Black Google Places Icon
  • Black Google+ Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now