top of page
IMG_0716.JPG

Simulacija EP

S ciljem zmanjševanja plastičnih odpadkov, ki pomenijo veliko težavo za okolje, je Evropska komisija oblikovala predlog prepovedi plastičnih izdelkov za enkratno uporabo, ki se najpogosteje znajdejo med smetmi na evropskih obalah in morjih.

»Soodločaj za boljšo prihodnost!«

IMG_0663.JPG

Dijaki Gimnazije Nova Gorica, ki se potegujemo za naslov ambasadorjev EU, pripravljamo za devetošolce delavnico, s poudarkom predvsem na pomenu zmanjšanja plastičnih odpadkov ter uporabe alternativnih rešitev. Osnovnošolci bodo tako imeli poleg spoznavanja delovanja evropskega parlamenta in aktualnih tematik tudi priložnost sodelovanja in pogovora z gimnazijci.

Delavnico smo zasnovali na zanimiv in igriv način. Naša želja je, da bi se učenci z aktivnim sodelovanje in vživetjem v vlogo evropskih poslancev, pobliže spoprijeli s problemom prekomerne uporabe plastike ter onesnaževanja okolja in tako skupaj poiskali rešitve za boljšo prihodnost. Le s skupnimi močmi nam lahko uspe! Tudi ti lahko postaneš del boljše evropske prihodnosti.

Cilj: Medsebojno sodelovanje, spoznavanje problema prekomerne uporabe plastike ter rešitev, ki jih lahko ponudimo, druženje osnovnošolcev z gimnazijci. Hkrati ozaveščanje osnovnošolcev, da lahko tudi sami sodelujejo pri iskanju rešitev za boljšo Evropo prihodnosti.

Simulacija

Simulacija

Play Video

Le s skupnimi močmi nam lahko uspe!

IMG_0696
bottom of page