top of page
Search
Writer's pictureambasadorjiep

Dan miru na Cerju 2021

V petek, 24. septembra, smo dijaki in profesorji Gimnazije Nova Gorica na Cerju obeležili mednarodni dan miru.


Dogodek je potekal v okviru praznovanja mednarodnega dneva miru, dejavnosti za razvoj projekta GO! 2025 Evropska prestolnica kulture in projekta Šola ambasadorka EP.


Geslo letošnje prireditev je bilo Skupna zgodovina nas združuje za prihodnost.


Prvi del prireditve smo oblikovali dijaki 3. letnika, kandidati za ambasadorje EP. Pod mentorstvom profesorice Anastazije Makorič Bevčar smo pripravili intervju z gospodom Lojzetom Peterletom, prvim predsednikom slovenske vlade, in tremi poslanci v Evropskem parlamentu, z gospo Ljudmilo Novak, dr. Milanom Brglezom in dr. Klemnom Grošljem. V uro in pol dolgem pogovoru smo se dotaknili mnogih tem, med drugim 30-letnice samostojnosti Slovenije, vloge mladih v Evropi, Brexita in vse večje grožnje globalnega segrevanja. Ob koncu prireditve so lanskoletni kandidati za ambasadorje prejeli zaslužene certifikate, šola pa prehodni pokal. Že drugo leto zapored je namreč postala Najšola ambasadorka EP.


Po prireditvi smo se dijaki vključili v različne delavnice, v katerih smo se lahko preizkusili v prevajanju, ustvarjali na likovni delavnici, spoznavali okoliško floro na bioloških terenskih vajah in združili zgodovino s prihodnostjo na literarno-zgodovinski delavnici.


Tako kot pretekla leta smo tudi letos posadili drevo miru v okviru akcije Drevo za Cerje.



26 views0 comments

Comentários


bottom of page