top of page
Search
  • Writer's pictureambasadorjiep

Informacijska točka in dan odprtih vrat

Gimnazija Nova Gorica se lahko pohvali s kar dvema informacijskima točkama. Stalni v šolski čitalnici se je pridružila nova, ki bo z različnimi vsebinami popestrila dogajanje v šoli. Zaživela je 15. decembra na dnevu odprtih vrat in z njo so se letošnji kandidati za ambasadorje EP predstavili bodočim dijakom. Nova informacijska točka je z različnimi odtenki modre obarvana lesena hišica, polepljena je z zastavami držav Evropske unije, ki so tudi na vrvici, razpeti nad njo. V notranjosti so ob zastavah na stenah sličice slavnih oseb, značilnih predmetov, znanih znamk, literarnih junakov držav EU. Tako je poleg zastave države Danske literarna junakinja Mala morska deklica, Pika Nogavička je ob zastavi Švedske, znani nogometaš Cristiano Ronaldo predstavlja Portugalsko, logotip laboda znamke Swarovski pa leži ob zastavi Avstrije. Ob vhodu v hiško so sličice logotipa Šole ambasadorke EP, na zemljevidu pa so označene države EU.

Informacijska točka je živa, v njej se bodo neprestano odvijale aktivnosti. Tako smo ob dnevu odprtih vrat v bodočim dijakom v hiški na zabaven način predstavili države Evropske unije in stereotipe, značilne za narode le-teh. Slednje so dijaki uprizorili, spregovorili pa so tudi v kar deset različnih jezikih EU in na ta način pritegnili k poslušanju veliko devetošolcev.

V šolski knjižnici so dijaki bodočim dijakom predstavili življenje na Gimnaziji Nova Gorica, dejavnosti in naloge ambasadorjev. Povabili so jih na simulacijo Evropskega parlamenta, ki bo konec januarja na naši šoli in bo namenjena prav njim. Pripravili so Kahoot igro z vprašanji, s katerimi so preverjali znanje o Evropski uniji, in darilca za navdušene bodoče dijake.



Iva Mačus, 3.a

14 views0 comments
bottom of page